Половин ден „протест“ на огруханите олигарси им докара 158 млн. лв. почерпка от властта

Правителството демонстративно подкрепи строителния бранш като гласува днес 158 млн. лева за разплащане по извършени от тях дейности.

Парите бяха отпуснати в деня, в който Камарата на строителите излезе на мирен протест срещу опозицията, а шефът й обиколи всички институции, за да търси защита от „политическото говорене“.

За сравнение – майките на деца с увреждания протестираха с месеци, преди да получат подобна сума, и накрая им я дадоха със скърцане на зъби.

А за крадливите строители – веднага.

Ясно се виждат приоритетите на мутренското правителство.

След като бяха в парламента, от бранша имаха среща и в Министерски съвет.

Регионалният министър Петя Аврамова първо обясни как „всички трябва да бъдем отговорни браншът да е силен“.

А после добави, че отказва да политизира темата и че отношенията й със строителния бизнес са само експертни. МРРБ обаме имало отговорност да разплаща всичко в срок, за да могат всички да работят спокойно.

Строителният бранш трябва да бъде подкрепен от всички, защото това са хора, които живеят и работят в България, каза Аврамова на брифинг в МС. След това покани бизнеса да участва активно в проектите, които ще изпълняват като бенефициенти във ВиК сектора.

Представители на Камарата имаха срещна и лично с премиера Бойко Борисов.

Той също не одобрявал „линията за дискредитиране на сектора, но очаквал качествено изпълнение на проектите. Строителите го уверили, че спазват всички европейски стандарти при строенето на пътища. Призовали са отново за „подкрепа срещу риториката за дискредитиране на строителния бранш“.

След срещата с Борисов протестиращите се отправиха към Президенството.

Източник: Дума

Олигархията демонстрира мощ с тежката си техника, с която усвоява обществените поръчки от ГЕРБ

Днес Олигархията в България демонстрира мощ, изваждайки на улицата тежката си техника с която усвоява обществените поръчки в България!

Според тях те протестирали, според нас личностите и собствениците на фирмите: ГБС, ДЖИ ПИ ГРУП, ТРЕЙС, ХИДРОСТРОЙ и всички останали на хранилката на Герб не протестират

Те манифестират, а робите им пардон онези, които ходят на работа при тях за 500 евро заплата са принудени да излязат на улицата до тежките машини, защото ще останат без работа, ако не присъстват на манифестацията в подкрепа на Герб и бандата им.

Според олигарсите над 70 000 човека щели да останат без работа ако се докаже корупцията и кражбите в сектора им.

Да, господа олигарси, но пък ще видим и поне 50 от вас в затвора за далавери и корупция в особено големи размери, както и поне 10 министри и шефа им осъдени за схеми с обществени поръчки и „усвояването“ на проценти, които за десет години станаха милиарди левове…

В България на всички им е ясно как се печелят обществени поръчки и най – вече как се изпълняват, затова е и вашата паника, че скоро всичко ще излезе наяве.

И ще трябва не само да върнете парите, а и да поседите на топло и да помислите, заслужаваше ли се десет години да грабите с две шепи народа на България!

Източник:

Национален протест срещу безобразията в България

Споделете: