Натрапването на трансджендъризма сред децата трябва да спре

Броят на децата, които вече се определят като трансджендър, значително нараства

Миналото лято Дж. Грийнинг, Държавен секретар на Великобритания за образованието и Министър за равнопоставеността на жените, обяви, че джендърът може законно да се променя без медицинска диагноза, като обеща до есента да даде разяснителна публикация за предлагания от нея Проектозакон за признаване на джендъра.

Инициативата ѝ беше правомерно критикувана, вижте тук и тук, заради безкритичното следване на новата джендър идеология (прокарвана от различни лобита, някои от които са държавно финансирани). Според нея някои хора се раждат в грешното тяло и затова сме (и би трябвало да можем да бъдем) от джендъра, който чувстваме за себе си.

Медици вече описаха устрема ѝ за прокарването на това мислене в политиката като ненаучно, опасно и част от по-широка социална стратегия. Това е една стратегия, която вече има смущаващи последици. Напълно очаквано – драматично нараства броят на децата, които се определят като трансджендър.

Вместо да се притесни, Грийнинг планира да прокара тези идеи на дори по-малки деца. Нейният Проектозакон за децата и социалното дело ще направи сексуалното образование, заедно с „личното, социалното и здравното образование“, задължително във всички начални училища в Британия. Може да звучи сравнително безвредно, но Комитета за женската равнопоставеност, който съветва Грийнинг, казва в параграф 361 на един наскорошен доклад, че това означава преподаването „транс въпроси“.

Нещо повече, някои от транс активистките групи, които дават идеи за този доклад, могат да извършват преподаването. GIRES (Обществото за джендър проучвания и образоване на обществото) е трансджендър помощна организация, която предлага обучение в училищата, полицията, адвокатските кантори и болниците. Техните уроци за деца, започващи от 3-годишната им възраст, са предвидени да се четат на глас от учител. Един такъв е за пингвин „чиято джендър идентичност като момиче не беше веднага разбрана от нейното семейство, което я мислеше за момче“.

За 7-годишните е историята за Питър, бащата на когото „е сменил пола си, за да живее като жена“. А за 11-годишните има урок, полемизиращ „въпроса за джендъра“ – в него „на един ученик може да се възложи задачата да защити възгледа, че е основателно да се въздейства на малко момче, така че да добие вид на момиче и да бъде отгледано като момиче“.

(Британските примери илюстрират реалността, която очаква България при евентуално ратифициране на Истанбулската конвенция. Съгласно нейните чл. 8 и чл. 9, държавата се задължава да подкрепя и дори да насърчава, включително с финансиране, такива НПО. Те ще могат да проповядват идеологиите си сред деца и подрастващи, включително в училищата, независимо дали уроците им са част от образователната програма на МОН. Както се вижда от британските случаи, не е задължително НПО-тата да пишат учебници. Достатъчно е да превземат междучасията и умовете на учителите. Конвенцията не позволява някой да ги спира, тъй като се радват на изумителни привилегии и имунитети. Вижте чл. 66. – Бел. Стопанина)

И друга транс група, Gendered Intelligence (Джендърско разузнаване), съветва Комитета за женската равнопоставеност. Тяхната брошура за 16-годишни разяснява, че „една жена продължава да бъде жена, даже ако обича да ѝ правят свирки. А мъжът продължава да бъде мъж, даже ако харесва да го проникват вагинално. По какъв начин правите секс не влияе върху вашата идентичност“.

GIRES са създали и електронно помагало, спонсорирано от NHS, за учители и здравни работници. Там се дава пример с малкото момиче Мейси, което твърди, че е момче. На обучаваните не се позволява да питат защо. Вярата на Мейси трябва автоматично да се приеме със съответните промени на името, облеклото и местоимението – този процес се нарича „социална транзиция“, като цели разпространение на възгледа сред колеги, родители и в самите училища.

Мозъците на децата са уязвими и манипулируеми, което е основната причина съдилищата да са толкова внимателни, когато децата трябва да бъдат свидетели. От около 3-годишна възраст децата едновременно подражават на възрастните и се доверяват на авторитета им. Децата следват и груповия пример. Те не могат да разберат напълно причините, следствията и последствията. Зловещо е, че Министерството на образованието почти няма разбиране за детските периоди на развитие.

Още по-зловещо е, ако знаем, че политиците, социалните инженери и кукловодите им всъщност имат отлично разбиране за детските периоди на развитие, но използват това знание – умишлено и целенасочено – против децата, а така и срещу обществото. – Бел. Стопанина

Ето защо не е изненада, че децата „осъзнават джендъра си“ на тумби в училищата, които прокарват транс идеологията, както и че терапевтите отчитат „социална зараза“ във „внезапното избухване на джендър дисфория“, където тийнейджърите си я предават един на друг в Tumblr, Reddit или YouTube. Телевизията може би също има влияние, тъй като няколко лекари отбелязват, че децата твърдят как се били „осъзнали“ след документалния филм „Трансджендър деца“ на ВВС.

Строи се пряк път от училищата до клиниките за смяна на пола. Променят се и медицинските правила. Доскоро повечето терапевти в САЩ имаха внимателен подход към децата, чието състояние се описва от медиците като „джендър дисфория“. Смяташе се, че със задълбочено проучване на проблемите на пациентите може да им се помогне да приемат телата си, а свидетелствата сочеха, че повечето деца в крайна сметка преодоляват объркването си. Но след години на лобистка политика от трансджендър активисти в САЩ се настани злокобно ново „православие“ със символ веруюто, че дори 3-годишните деца знаели „истинския“ си пол, като в същото време не се признава, че „транзицията“ може да доведе до депресия и даже до самоубийство.

Много водещи здравни експерти в Америка сега адвокатстват на новия подход – наричат го „джендър уверение“, според което безусловно се приемат твърденията на децата, че са в грешното тяло. Някои терапевти дори въвеждат тази идея сред деца, които никога по-рано не са си я помисляли.

И още – като свидетелство за обърната логика, девет щата в САЩ забраниха терапията, целяща промяна на „сексуалната ориентация“ на малолетни. Ако едно 5-годишно момиче се чувства като момче, то тя е момче, и ако терапевтът постави това под съмнение, извършва престъпление, като някои са били репресирани за това. Това юридическо, медицинско и политическо преследване на инакомислието в САЩ прикрива сериозни проблеми.

Първо, цялата предпоставка е измама. Продължителните изследвания върху еднояйчни близнаци показват, че концепцията за „грешното тяло“ просто няма научно основание.

Второ, остава открит въпросът за нарастващия брой на онези, които разбират, че промяната на пола е била грешка, и искат де-транзиция. Има доклади за нескопосани операции, а някои пациенти са били осакатени и не могат да получават оргазъм. Рисковете на хормоналните терапии също са опасно подценявани и без достатъчно изследвания, а много пациенти дори не разбират какво се разбира под джендър транзиция. Тази Декларация за съгласие от една трансджендър клиника във Великобритания ни казва всичко, което трябва да знаем за света на неизвестното, под което се подписват.

Трето, до 75% от децата с джендър дисфория могат да имат по-ранни умствени смущения, сред които нервност, анорексия, депресия или аутизъм. Някои твърдят, че са били подведени от терапевтите, които са игнорирали тези основни проблеми и са предложили смяната на пола като лечение. Мнозина други си остават депресирани и склонни към самоубийство след операцията. Също смущаващ е увеличаващият се брой на млади момичета, обявяващи се за трансджендър, като се има предвид честотата на физически заболявания сред тази група.

И накрая, някои сайтове ни съветват как да намалим гръдната си обиколка, а има и форуми, описвани като религиозно-култови, където обърканите младежи са поощрявани да мразят телата си.

(Ратифицирането на Истанбулската конвенция широко ще отвори вратите на НПО-та и споменавата привилегирована организация GREVIO за създаването на такива сайтове. В конвенцията изрично е записано, че имуществото и изявленията им не подлежат на санкции от страна на държавата, въпреки че държавата след ратифицирането на конвенцията се задължава да ги финансира. Вижте чл. 66, Привилегии и имунитети. Неизпълнението на задълженията по Истанбулската конвенция ще позволи на тези НПО и GREVIO да водят кампании срещу България, включително съдебни дела в международни съдилища. – Бел. Стопанина)

Политиците, които са гладни за избирателните гласове на такива младежи и искащи да се изтъкнат като „борци за социална справедливост“ (SJW), не се нуждаят от убеждаване. Проектозаконът за децата и социалното дело, прокарван от Грийнинг, влиза в Парламента, така че скоро теориите за „грешното тяло“, които са толкова научни, колкото и креационизма, ще се преподават на всяко дете в страната.

Все още има време. Дж. Грийнинг трябва да се събуди и да види Австралия, където има бум на объркани и депресирани деца, след като училищата въведоха тези идеологии. Д-р Джон Уайтхол от Университета на Западен Сидни ги нарича „мощно натрапване в умовете и телата на децата. Това е колективна лудост.“ Там родителите масово се обявиха против и финансирането беше прекратено.

Автор: Саймън Маркъс

(Авторът е бивш правителствен съветник на образователното министерство във Великобритания. Твърдението на българските политици и техните клакьори, че на Запад по тези въпроси имало пълен консенсус и там всеки изповядвал едни и същи „европейски ценности“, очевидно не отговаря на истината. — Бел. Стопанина)

Превод: Иван Стаменов

Публикувано на български (+ множество линкове и уточнения): От Извора

Още по темата – изгледайте видеото:

Споделете: