Запис от СРС показва, че Иванчева май е натопена

Запис от Специално разузнавателно средство е на път да обърне процеса срещу бившия кмет на Младост Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. В разговор между набедения за посредник при искането на подкупа Петко Дюлгеров и бизнесмена Александър Ваклин, първият изобщо не споменава името на Иванчева.

„Значи, виж сега, моите условия, аз по принцип, нали, горе-долу, работя за 14-15% от сумата, зависи каква е. Но това ще го уточним с тебе, това не е проблем“. Това се чува от подслушаните разговори между бившия кмет на Младост Петко Дюлгеров и бизнесмена Александър Ваклин, които бяха пуснати в съдебната зала по настояване на прокуратурата.
Петко Дюлгеров първо казва на бизнесмена, че иска 15%, но след това уточнява, че може да вземе и 20% в зависимост от сложността на задачата. Двамата отварят дума за забавената преписка за строежа в Младост. Дюлгеров няколко пъти казва на Ваклин да се подготви за парите и му преразказва как са минали разговорите му с „нея“ и „госпожата“.

Припомняме, че на предишно заседание по делото Александър Ваклин потвърди, че никога не е говорил с Иванчева за подкуп.

В същото време Биволъ публикува лист от разпечатка от СРС на Ваклин с неизвестен мъж, направен пред кабинета на Иванчева на 9 февруари тази година. Една реплика от тази разпечатка повдига въпроса дали някой от органите не е искал пари, за да направи реализацията срещу Иванчева.

„Неизвестен мъж казва на Ваклин: Ти не знам дали знаеш (не се разбира), аз имам оферти (не се разбира) от Специализирана прокуратура за петнайсе’ хиляди ле’а. (Не се разбира) те да я напра’ат (не се разбира). Мен целта ми не е (не се разбира)…

Ваклин: Ма не, няма смисъл, а, не, то има смисъл да напра’име, ама, ма, ма. Айде да седнем да пием кафе.“

Иванчева и Петрова вече седем месеца се намират в ареста без доказателства по обвинението срещу тях и дори без категорични показания на свидетели за искани и получени от тях пари. Те са подали над 100 жалби за условията в килията им в столичния арест. През миналата седмица омбудсманът Мая Манолова разпространи снимки на килията и обяви, че тя не отговаря и на минималните стандарти.

Източник: 19мин.бг

Споделете: