Как САЩ и Великобритания подпомагат ислямските терористи да избиват християнско население в Сирия

U.S. Embassy Sofia
British Embassy Sofia

Тагвам американското и британското посолство, та дано чуе някой от тях.

Казвам се Дахер Фарид Дахер и повечето знаят, че съм от сирийски произход. Израстнах в град Махарде, изцяло християнско градче, вероятно най-големия такъв в Сирия. От седмица градът е под ожесточен и брутален обстрел от различни ислямистки, пардон, „умерени“ групи, борци за свобода. От всички градове на фронта, очевадно най-атакувани са двата християнски града Махарде и Скелбие. И преди да кажете нещо, моля избършете пяната от устите, това са реалните факти, а не асадистка пропаганда, както изключително нагло и подло се опитвате да представите всичко.

Искам да ви задам няколко въпроса, ако има някой от вас поне капка доблест или някакви човешки качества, останали у вас, нека отговори.

1) Господа и госпожи от Американско посолство. Тези, които бомбардират ежедневно града, се наричат Джейш ал-Изза. Тази група е официално финансирана (или поне беше) от САЩ. Техните лидери не се свенят да си правят клипове с Тахрир ал-Шам, клонът на Ал-Каида (бившата ал Нусра). Ето ви клип, където кристално чисто се чува как те са „партньори“ на Ал-Каида, сами може да проверите автентичността на канала, както и на видеото: https://twitter.com/QalaatAlM…/…/1038080254978547713/video/1

– Въпросът е: Знаете ли колко групи, които официално бяха финансирани от Запад, се вляха в Ал-Каида? То не бяха Нур ал-дин ал-Занки или Джабхат ал-Шамия.

– Като споменах Нур ал-дин ал-Занки, следващия ми въпрос е: колко трябва да си ТЪП, да финансираш група, която се е кръстила на селджукски управник, известен с това, че е избивал християните/арменците в Алепо?

– И последен въпрос: Какво знаете за ситуацията в Идлеб, в северна Хама, какво знаете за групировките там, смятате ли ги за нормални? Смятате ли да предприемете действията срещу Ал-Кайда, кога сте правили такива в Сирия, и защо никоя медия не споменава атаките им ПРЕДИМНО срещу християнските селища? Въобще имате ли реална представа какво се случва или ще мажете пак лъжи и лепите етикети?

2) Уважаеми хорица от Британското посолство. Изгледахте ли това видео от Скай Нюз за Идлеб, Сирия:
https://news.sky.com/…/idlib-jihadists-last-stand-as-assad-….

А сега ми отговорете: Нормално ли е според вас, екип на един от най-големите ТВ канали да интервюират членове на Ал-Каида и да не го споменават на зрителите? (Още на 1:06 минута, се чува как брадатко се представя като член на Тахрир ал-Шам, следват още няколко).

-Нормално ли е британската журналистка на Скай да си покрива с хиджаб, за да я допуснат в Идлеб? Това шега ли е? Шериат ли е наложен? Колко християни са останали в Идлеб? Или кюрди? Или алауити? Или друзи?

– Защо във филма на BBC „Saving Syria’s Children“ (https://vimeo.com/140567469) всички линейки са с флаговете на Ислямска държава отзад, а журналистите от медията се возят в коли с щамповката на Ахрар ал-Шам? Защо няма незабрадени жени? Шериат ли е наложен там?

–-

Културно ще чакам да видя дали поне един ще ми отговори на въпросите и дали някой ще приеме поканата да отидем лично в Сирия и да обиколим християнските селища в Сирия, и лице в лице да чуем историите на хората? Или и това ще е пропаганда?

Линк към видеото в Скайнюз: https://news.sky.com/video/idlib-jihadists-last-stand-as-assad-forces-close-in-11475342?fbclid=IwAR3BOvBmZVxDXzm7OhxplONIYzQapNNMob0lOzElvAndkn2dIuSgxquQgYQ

Споделете: