Терористичната империя САЩ забърква по света каши, които водят до неизмеримо влошаване на ситуациите

Понякога се чудя как може милитариският корпус на САЩ да е управляван от идиоти:

1) Венецуела – съсипват от критики Уго Чавес и Мадуро, но те дойдоха на власт, заради такива американски марионетки като Карлос Андрес Перес.
Перес е член на “ Съвет на свободно избраните ръководители на правителства“, основан от Джими Картър. Вкарва Венецуела в МВФ, докарва страната до невиждана криза, а хората излизат на огромни протести срещу него. На тези протести са убити между 1000 и 3000 души официално, а неофициално – много повече. Чудно е защо тогава радетелите на демокрацията не са се намесили. След това излиза наяве, че Перес е незаконно присвоил 250 милиона боливара от президентския фонд, започват процеси срещу него, заповядват екстрадиция, а той бяга в САЩ.

2) Ирак – САЩ финансират и насъскват Саддам Хюсеин срещу Иран и той започва война срещу тях. Жертвите от войната са над един милион. След което Ирак изпада в дълбока финансова криза, задълбочена от Кувейт и подбивите им на цените на петрола. Саддам тръгва глуповато да воюва срещу тях, следват две войни срещу него. Във втората, под фалшив претекст, че той притежава оръжия за масово унищожение, САЩ нахлуват и окупират страната. Жертвите отново са около 1 милион души. Дори Доналд Тръмп признава, че свалянето на сунита Саддам е довело до по-голямо влияние на шиитския Иран спрямо Ирак, чието мнозинство също са шиити (https://www.youtube.com/watch?v=Ikiz9401jDk). За да спрат това влияние се появява ИДИЛ.

Забъркват каша и потъват в още по-голяма каша.

3) Афганистан – Чудя се дали хората забравят историята. Не е трудно да намерите снимки „Афганистан преди и Афганистан сега“, както и такива на Роналд Рейгън с талибанските главатари, или статии в западната преса, възхваляваща боеца Осама бин Ладен срещу СССР. За да спрат съветското влияние там, САЩ финансира, обучава муджахидини (бойци на джихада в превод), които после се трансформираха в талибани, а после там се появи Ал-Кайда. Сега Афганистан е възможно най-голямата дупка на света, най-лошото място за живеене. А американците още са там.

4) Либия – Ясно е, че Муамар Кадафи е бил луд, ненормален, но дори той поддържаше в Либия един от най-високите стандарти в Африка и почти цяла Африка само мечтаеше да работи в Либия. И не само Африка. Сега има медийна дупка, защото там се води война, територии се управляват от джихадисти, има пазари за роби, наложен е шериат, катастрофата е пълна. Е, ако Кадафи е изрод, какво да кажем за хората, които докараха Либия до състояние милиони пъти по-лошо от неговото.

––

Няма да продължавам за Сирия, Йемен, Никарагуа и т.н. И когато се отправят абсолютно заслужени критики към милитаристки идиоти от Пентагона, които нямат нищо общо с вижданията на обикновените американци и с американската култура, започва цяла тълпа зомбита да реве и зее.

Дахер Ламот

Споделете: