„Стратегията за детето“ – комунистически кошмар, съизмерим по ужас със задължителните масови ваксинации

От момента, в който предложих да пишем на депутатите, омбудсмана и пр. за премахване задължителността на ваксините, не спирам да мисля какъв е начина, по който да се постигне това. Продължавам да ги занимавам с исканията си и до момента никой не е отговорил (бях почти сигурна, че така ще стане и все пак имаше някаква надежда). Днес отново пращам и напомням и на вас.

Скоро след това се появи Стратегията за детето, която завзе цялото ми внимание и вкара мисленето ми в по – мащабна посока. Аз лично виждам картината така – ако не се спре навреме тази лудост (Стратегията), ваксините ще са най – малкия ни проблем (или поне не най – големия). Особено напоследък обществото е силно разделено по много линнии, една от силно насажданите разлики е про- и антиваксъри (прозорецът на Овертон се мести за пореден път).

Струва ми се, че ако усилията се обединят около борба със Стратегията и промяна на текстовете й, може да се опита промяна и за ваксините. Дори да не се уважат всички искания, ще започне да се говори повече за фонд за обезщетения, необходими прегледи преди манипулация, правото на информиран избор.

А във връзка със Стратегията:

Напомням, че всяко дете, без изключение, ще бъде под постоянния надзор и грижа на държавата. Всички родители, без изключение, ще трябва да доказват постоянно, че са способни, „компетентни“ и финансово стабилни, за да отглеждат децата си.

Много ми се иска да се подпра на твърдението, че в нашата държава нещата не стават така, както си ги мислят управляващите; че при нас този номер няма да мине и т.н. За мен рискът е прекалено голям, защото и 1% да е възможността, не искам да се случи с никое дете (точно, както с ваксините).

Молбата ми към всички вас е:

Запознайте се със Стратегията за детето!

Информирайте, колкото се може повече родители за това!

Има фейсбук група, която се е ангажирала със събирането на информация по въпроса, на 16 март имаше малък протест в София. Скоро ще се учреди (ако има достатъчно хора) и сдружение, чрез което да се защитават интересите ни и ще можем да участваме дейно в процеса.

(Публикувано във фейсбук групата „Ваксини и профилактика – информиран избор“)

Споделете: