Геноцидът в Йемен и двойните стандарти и изродеността на западните „медии“

Двойните стандарти и изродеността на западните медии са толкова отвратителни, че понякога ти се иска да живееш на друга планета.

Поредна детска болница в Йемен, Save the Children, създадена от благотворителни организации, бе ударена от американско-саудитската коалиция (която включва още ОАЕ, Великобритания и други страни). Жертвите засега са 8, като пет от тях са деца.

Забележете монотонния, безчувствен, двуличен, мазен, неопределен тон на статията. BBC се правят на ударени и твърдят, че не се знае кой твърдо седи зад атаката, но се е вярвало, че е била саудитската коалиция (нарочно ползват термина „саудитска коалиция“ за да не намесват истинските „дърпачи“ на конците Великобритания и САЩ). Макар и на бавноразвиващ се да е ясно кой бомбардира с авиация Йемен. Веднага след отвратителната новина следва и съобщението, че коалицията никога не удряла цивилни цели нарочно. А колко болници са ударени са дори вече описани в уикипедия. С истинските имена на болниците, а не като в Сирия, където никога не ги съобщаваха.

Това в Йемен е чист геноцид срещу хусите, но само си спомнете как точно BBC представяха бомбардировките примерно в Алепо от руската авиация. Крещяха и демонизираха, сочеха с пръст, съобщаваха как последната болница била ударена. Макар точно в Източен Алепо да няма кой знае колко болници, това бе индустриална зона, а най-голямата болница „Ал-Кинди“ бе разрушена от атентатите на бунтовниците, които даже заснеха този акт и гордо разпространяваха клиповете.

Днес се навършва петата годишнина от началото на войната в Йемен. Брутална война, за която няма да чуете нищо по новините. Няма бели каски там. Чудно защо. Няма и филми на наши самозванци-журналисти като тези за Сирия.

Дахер Ламот

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-47711413?fbclid=IwAR3CfalPMcqdLf0fo23HlNu5YIYXRohqYJ2pulBaSX00PN93m024vtUrDXU

Споделете: